Битката за винарната, собственост на Анджелина Джоли и Брад Пит, продължава. През февруари

...
Битката за винарната, собственост на Анджелина Джоли и Брад Пит, продължава. През февруари
Коментари Харесай

Пореден рунд в битката между Анджелина Джоли и Брад Пит за... винарна

Битката за винарната, благосъстоятелност на Анджелина Джоли и Брад Пит, продължава.

През февруари Пит съди Джоли за това, което той нарече  " противозаконна продажба на нейния дял в Chаteau Miraval "  - провинциално имение и винарна в южната част на Франция, добити от двойката през 2008 година

В насрещно дело, заведено тази седмица, Nouvel LLC, някогашната компания на Джоли, упреква Пит във  " водене на отмъстителна война " срещу Джоли и " похищение " на контрола върху доходоносния бизнес с винарна, която в миналото са споделяли.

Пит и Джоли се ожениха в парцела през 2014 година, като са го купили с концепцията да прекарват там празниците като семейство.

Джоли подаде молба за бракоразвод от Пит през септември 2016 година след разгорещена разправия на борда на частен аероплан, разследван от ФБР.

От Nouvel настояват, че след подаването на молбата за бракоразвод от страна на Джоли, Пит " и неговите съдружници " са подхванали " противозаконни и злонамерени дейности " с желанието да " наранят " Джоли и компанията ѝ, " като обезценят инвестициите на винарната и я лишат от правилната ѝ роля в ръководството на Chateau Miraval, които са знаменит производител на вино розе. "

Компанията на Анджелина Джоли търси минимум 250 милиона $ обезщетителни вреди, прецизират от CNN.

В насрещния иск се показва, че Пит е " замислил до момента сполучлив проект за завладяване на контрола над Chаteau Miraval " и е пропуснал регистрации на търговски марки, което е имало " опустошителни финансови последствия " за Nouvel.

" Пит третира Chаteau Miraval като свое персонално феодално притежание ", се споделя в желае.
 Снимка 393772
 

В него също се твърди, че Пит " се е заел с многостранна, траяла години акция, с цел да завладее контрола върху винарната и да присвои активите в своя изгода и в тази на личните си компании и другари ".

Пит упорства, че Джоли " не е направила нищо, с цел да подтиква (разрастването) " на бизнеса, който той трансформира в " история на интернационалния триумф за милиони долари ".

Насрещният иск на Nouvel оспорва това, като споделя, че " Пит отказа да даде на Джоли равен достъп до документите на Chateau Miraval или равнопоставен глас над управлението ", като на процедура " държи най-значимата част от нейното чисто благосъстояние като пленник ".

Джоли се отдръпна от бизнеса през октомври 2021 година, продавайки Nouvel и неговия дял в Miraval на Tenute del Mondo, дъщерно сдружение на Stoli Group, следено от съветския олигарх Юрий Шефлер.

Пит упорства, че продажбата е била противозаконна, защото той и Джоли са се договорили, когато са закупили Chаteau Miraval, че никой няма да продава без единодушието на другия.
 Снимка 487386
 

Но контраискът на компанията ѝ твърди, че Джоли е направила продажбата, откакто договарянията сред Джоли и Пит са се провалили заради  " наредба, предопределена да забрани на Джоли да приказва обществено за събитията, довели до разпадането на брака им ".

" Пит знаеше, че огромна част от благосъстоянието и ликвидността на Джоли са свързани с Nouvel и употребява този факт, с цел да се опита да принуди Джоли да се съгласи с неговите неразумни условия ", категорични са от компанията ѝ. 
 Снимка 463608
 

Делото на Пит не уточняваше желаната сума за обезщетение, само че включваше искане за " обезщетение, което съдът смята за заслужено и уместно ".

Бракът на Пит и Джоли беше разтрогнат през 2019 година, само че правната им борба за благосъстоятелност и настойничество над малолетните им деца продължава.

Апелативен съд в Калифорния постанови предходната година, че пенсиониран арбитър, който е бил нает от двете страни да арбитрира разногласието за родителските права, би трябвало да бъде дисквалифициран заради неразкрити връзки с юристите на Пит.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР